top of page
  • Obrázek autoraeli.nezvalova

LifeLike Protein bar - česká kvalita, poctivost, čerstvost

Aktualizováno: 3. 9. 2019


Dbáme na to, co jíte!

Jak píšou v úvodu manželé, kteří si u nás, v České republice, založili firmu https://www.lifelike.cz/ , původně s ořechovými krémy.

3x hurá za ně! Proč zrovna 3x? Protože se tato lokální firma, řídí třemi jasnými, ale naprosto důležitými principy výroby:

čerstvostí, kvalitou a poctivostí.


Na tyto důležité aspekty výroby, se v dnešní době, u většiny velkovýrobních firem nemůžete spoléhat tak, jako u těch domácích.


I proto, ve svých článcích, ráda recenzuji a podporuji lokální české výrobce, jako je právě #lifelike . Alespoň máte zaručenou 100 % upřímnost a pravdivost, co se týká veškerých uvedených informací o produktech.

A to, že se někdo konečně začal starat o český národ, z hlediska kvality stravy, dodávaných surovin a výrobků, je ,dle mého, ušlechtilé gesto.

Rozmanitost je klíč úspěchu


V prvním odstavci jsem zmiňovala, že se firma původně věnovala výrobě kvalitních ořechových krémů. Samozřejmě s rostoucí poptávkou a zvyšujícími se nároky na našem trhu, byla potřeba rozšířit sortiment a otevřít tak firmě nové možnosti výroby. A nám samozřejmě, nové možnosti výběru! #huraaa


#lifelike kokosová

Nebudu vám popisovat celou filozofii firmy, od toho přikládám odkaz na web, kde vše potřebné krásně naleznete.

Pojďme si tedy zrecenzovat jejich edici produktů, které já sama, moc ráda nakupuji a zařazuji v rámci pestrého jídelníčku.

Ořechové proteinové tyčinky

HA! Hned v názvu spatřuji originalitu výrobku, která navazuje na koncept firmy LifeLike. Firma specializující se na ořechy , ořechové krémy ( ořechový sortiment) uvedla na trh i proteinové tyčinky, jejichž základem jsou opět zmiňované ořechy #věrnost .


Tady vidíte celou edici, v plné své kráse. Jednoduché balení, které toho na první pohled tolik poví. Vy jste si nevšimli? Tak já vám napomůžu dalším obrázkem.


Zde máme trojku " BEZ" , která se v současnosti velmi vyhledává a žádá od nás, jakožto zákazníků. Tyčinky vynikají opravdu kvalitním složením, ve kterém nenajdete žádné přidané a (ne)potřebné ingredience! Složení je sepsáno velmi hezky, takže se v něm dokáže zorientovat jak běžný rekreační sportovec, tak i profesionální. Co bych chtěla ještě vyzdvihnout, jako velmi pozitivní, je cenová dostupnost tyčinky, vzhledem k jejímu kvalitnímu složení a v porovnání s jinými méně kvalitními značkami.

V čem tkví podstata tyčinek?

čekanka obecná


Vynikají především, jak již z názvu napovídá, vyšším obsahem bílkovin, který je získáván ze syrovátkového koncentrátu ( typ proteinu ) a na celou 45 g tyčinku vychází hezkých 15 g bílkovin.

V čem já spatřuji výjimečnost tyčinek, je množství vlákniny, která tvoří největší část výrobku. Proto, je čekanková vláknina, uvedena ve složení, hned na prvním místě! Na celou tyčinku potom vychází 14 g vlákniny. A to už je pěkné množství vzhledem k tomu, že se denní dávka udává kolem 25 g - to máte více než půlku denního příjmu vlákniny v tyčince splněno.

Díky vyššímu obsahu vlákniny můžete očekávat , že vás tyčinka zasytí i na delší dobu.


 

Vláknina zvyšuje pocit nasycení díky tomu, že v břiše zvětší objem tím, že přijímáte během dne dostatečné množství vody. Konkrétně čekanková vláknina - inulin - je tedy rozpustná vláknina, 100% rostlinného původu. Podporuje např. bakterie Lactobacillus biffidus a tím pomáhá průchodu tráveniny tlustým střevem a upravuje naše vyprazdňování.


 
V čem mají ořechové tyčinky háček?


Žádný nehledejte, protože byste jej ani nenašli. Za mě jsou tyčinky skvělým, alternativním zdrojem v případě, že nemáte dostatek času na přípravu kvalitní svačiny z pevného jídla nebo máte chuť na sladké.

Jediné, v čem by mohli spatřovat určitý diskomfort pacienti s problémovým chrupem, je struktura tyčinky. Vyzkoušela jsem už různé firmy, které vyrábí proteinové tyčinky i oříškové krémy na bázi čekankové vlákniny a vždy s identickou žvýkavou strukturou ( viz. fotky ). Tyčinka se občas nalepí na zuby, což ještě neznamená, že byste měli vyhledat jinou, která se složením podobá odpadu. Struktura tyčinky navíc nijak neovlivňuje její intenzivní ořechovou chuť, dle uvedené příchutě na obalu.

Závěrečné ohodnocení
edice Power bar ( čekejte recenzi již brzy! )

Uvedla bych vám zde mých TOP 3 příchutí, kdyby jich LifeLike vyráběla více. Tím, že firma vyrábí pouze tři příchutě, uvedu vám zde všechny. Chci jen podotknout menší detail, který můžete přehlédnout. Firma krom edice protein vyrábí ve stejných obalech edici power bar, která je vhodná pro doplnění energie před , mezi i po výkonu ( nebo když si nechcete vyplýtvávat část z denního příjmu bílkovin v tyčince). Tuto edici zatím osobně ozkoušenou nemám ( už si na ni brousím jazýček ), jen se může díky obalu někdo omylem přehmátnout.


1. místo v mém chuťovém žebříčku obsadila tyčinka s příchutí " Cocoa hazelnut " ( kakao - liskooříšková ), uvnitř které doopravdy najdete kusy lískových ořechů. Je příjemně sladká, kombinace ořechů a kakaa tvoří nugátový podtón.



2. místo obsadila tyčinka s příchutí " Salted peanuts " ( slaný arašíd ), která krásně voní po arašídech a stejně tak i chutná. Nenechte se odradit názvem. Sůl je tam opravdu cítit je lehounce. Takový konečný jemně slaný ocásek po příjemné sladké arašídové chuti.



Na 3. místě se umístila příchuť kokos. Nicméně, je to pouze můj chuťový názor, jelikož já osobně nevyhledávám v produktech kokosovou příchuť, proto i tyčinka šla až na konec. Jinak chuťově je opět naprosto skvělá! Pokud máte rádi Raffaello, ale snažíte se žít a jíst zdravě, tak směle do téhle příchutě. Není tak sladká jako samotné Raffaello, v čemž já spatřuji velké plus! A hlavně myslím, že netřeba porovnávat složení a kvalitu těchto dvou rozdílných sladkostí. LifeLike proteinová tyčinka, by Raffaello naprosto převálcovala.



58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page